Publicidad
Deportes · 17 de Octubre de 2008. 13:45h.

"La mayoría de catalanes queremos ser españoles"

Gasol explica en EUA que "algunos quieren ser independientes, pero somos parte de España"

El jugador de los Lakers, Pau Gasol, ha declarado, en una entrevista colgada en la web del club californiano, que "la cultura catalana es una cuestión histórica; la mayoría de la población quiere formar parte de España, pero algunos quieren ser independientes porque tenemos nuestra propia lengua y, por así decirlo, porque tenemos nuestra pequeña cultura, pero somos parte de España".

"Es un tema muy sensible que viene de la Guerra Civil y de los problemas de aquel tiempo, pero la situación ha mejorado. Yo me considero catalán, pero también español", ha añadido, además de afirmar que "hay que conocer bien la historia de nuestro país para comprender los problemas". "Si no se conoce lo que ocurrió es difícil que la gente comprenda en qué ha derivado todo aquello 30 años después", ha sentenciado.

Gasol, con España
Publicidad
Publicidad

216 Comentarios

Publicidad
#216 Ciutadà, Barcelona, 23/10/2008 - 13:06

Jo visc en el barri de Sants a Barcelona, Catalunya, Espanya, Europa, del planeta Terra... Sóc ciutadà del món. Sincerament em preocupa mes arribar a fi de mes.

#215 Alexei, Barcelona, 23/10/2008 - 11:34

Algú que diu: "cal conèixer bé la història del nostre país per a comprendre els problemes" no pot dir: "és un tema molt sensible que ve de la Guerra Civil i dels problemes d'aquell temps".

#214 Carles Puyol, Catalonia is not Spain, 22/10/2008 - 14:40

Pau, s'ha t'ha passat l'arròs. No tens ni repunyetera idea ficat a l'star system de la NBA. Llegeix una mica d'història i sabras perque volem ser indepednents. Ah! i preguntat perque Españñña no vol deixar fer un referemdum. Visca Catalunya lliure!

#213 Xavier, BCN, 22/10/2008 - 12:00

Em trec el barret per les declaracions de Gasol. Coincideixo plenament amb ell. Els catalans de Ciutadans es així com pensem. Espero que ara l'establishment nacionalisat no el persegueixi i li deixi en "pau".

#212 ramon.cat, Barcelona, 21/10/2008 - 12:46

Paco de Madrid, com quedem? Ets o no espanyol? no te ni criteri ni coherència el que escrius. Potser ets més nacionalista que amb qui discuteixes. En definitiva deixes clar que s?és o no espanyol per sentiments no pas pel DNI.